Afm Refrigeration | Groothandel in koeltechnische materialen

Afm europ door de jaren heen:

AFM Refrigeration is sinds 1979 aanvankelijk vooral actief als fabrikant, groothandelaar en importeur van koeltechnsiche componenten en toepassingen te Hoboken. Als fabrikant van onder meer verdampers, koelgroepen enz. beschikte we reeds toen al over een geavanceerd plaatbewerkings machinepark . Hierdoor werd al snel de stap gezet om verdere toepassingen te ontwikkelen in de koeling industrie. AFM, dat steeds vooruitdenkend is, zag de stijgende vraag van gekoelde voedingsmiddelen in de supermarkt. Zo onstonden dan onze promotionele open koeldisplays die uitgroeiden tot een omvangrijk succes. We ontvingen al snel enkele gerenommeerde prijzen die ons product/bedrijf profileerden tot innovatieve koploper. We oriënteerden ons in een vijftigtal landen wereldwijd.

In 1991 verhuisde AFM naar Kontich waardoor het centraal beter was gelegen voor de installateurs. De verbeterde infrastructuur was opmerkelijk en steeds volgden er nieuwe investeringen in zowel nieuwe producten als modernere machines om de steeds stijgende werkbelasting aan te kunnen. De synergiën van de koeltechnsiche groothandel en de productie van koeldisplays komen vanaf dan echt volledig tot hun recht. De groothandel profiteert van de zeer grote bestelhoeveelheden die de productie nodig heeft en kan zo steeds de beste prijzen afdwingen bij hun leveranciers. De productie benut dan weer de jarenlange ervaring van de deskundige medewerkers uit de groothandel, die steeds meewerken tot het produceren van de perfecte open koeldisplay.

In 2010 waait er een nieuwe wind door AFM doordat het vroegere bedrijfsbeleid de verdiendelijke pensioenleeftijd heeft bereikt. Al snel volgden enkele grotere veranderingen die de basis hebben gelegd voor het AFM van vandaag.  AFM Europe wordt AFM REFRIGERATION en opent een nieuw vestiging in Herentals. Het filiaal te Kontich blijft uiteraard ook geopend. Door deze stap en het fille-verkeer van tegenwoordig versterkt AFM refrigeration zich enorm op de Belgische markt.  

AFM refrigeration staat niet stil en volgt de koeltechnische markt van dag op dag.

Onze klanten verdienen dan ook alleen maar het beste.  

Bedankt voor jullie jarenlange vertrouwen,
Het hele AFM-team